Als je een jachthond hebt, die geschikt is voor ‘het werk na het schot’, ben je van harte welkom op mijn trainingen. De trainingen vinden het hele jaar door plaats op diverse locaties in de prachtige Drentse natuur. De diversiteit van de terreinen biedt een onuitputtelijke bron van mogelijkheden om afwisselende oefeningen uit te zetten, op land en over water.

Training op een positieve manier

Mijn begeleiding is erop gericht om, rekening houdend met de capaciteiten van mens en hond, jullie sportieve prestaties op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Welk niveau dat is, bepaal je uiteindelijk zelf.

Het is mogelijk dat je je hond de apporteervaardigheden wilt aanleren voor het plezier, de inzet tijdens de jacht, of dat je juist doelgericht wilt trainen voor een succesvolle deelname aan Club Diploma Dagen, Standaard Jachthonden Proef, Working Test, OWT of Meervoudige Apporteer Proef.

Welk resultaat je ook verwacht, we bereiken dat het beste door de hond op een positieve manier te laten leren. Daarbij vind ik het belangrijk dat de hond zelf de oplossing vindt, zodat hij vol zelfvertrouwen en met plezier werkt.

groepslessen jachthondenschool

Groepslessen

In kleine groepen trainen we wekelijks op wisselende locaties. Een goede variatie in terrein en oefeningen vind ik belangrijk om de honden scherp te houden. Om aandacht te kunnen geven aan de individuele behoeften en mogelijkheden van jou en je hond wil ik niet meer dan 7 combinaties per groep. Het niveau kan natuurlijk per combinatie wat verschillend zijn, maar de oefeningen worden dan gewoon aangepast. Ondanks dat we doelgericht aan de slag gaan, staat het plezier van werken met je hond voorop.

De groepslessen duren circa 1,5 uur per keer.

Privétraining

Privétraining is individuele coaching op maat voor jou en je hond. Het is geschikt voor alle niveaus. Van puppy tot doorgewinterde jachthond. Er zijn verschillende redenen waarom je kan kiezen voor privétraining. Misschien ondervind je specifieke problemen bij het apporteren, wil je een volgende stap zetten en heb je wat extra hulp nodig bij de trainingsopbouw of is er sprake van probleem gedrag.

Je kunt een afspraak maken voor een privéles op een tijdstip in overleg. Vooraf stellen we dan samen het doel vast waaraan we gericht gaan werken. Deze les duurt maximaal 1,5 uur per keer.

hond vooruit sturen
workshops Petra Ritzerfeld

Workshops

Regelmatig geef ik workshops in binnen- en buitenland. Combinaties kunnen dan over het algemeen 2 maar soms ook wel 5 dagen aan een uitgebreid trainingsprogramma deelnemen. Vaak zijn de workshops op uitnodiging van bijvoorbeeld een fokker of rasvereniging, die dan ook zorgt voor het terrein en de deelnemers. Workshops staan vermeld in de Agenda.