Rimmer in memorium

Rimmer

Rimmer van de Woudstreek was mijn eerste echte werkhond. Een hele lieve Golden Retriever reu en met recht een ‘gouden’ hond. Naast zijn ontzettend lieve karakter beschikte hij over voldoende werkpassie. We hebben samen meerdere B diploma’s, Map B en diverse B2 workingtest diploma’s gehaald. Daarnaast ook nog een OWT novice certificaat. Ook in de praktijkjacht was het een fijne, betrouwbare hond om mee te werken.

Jibwa

Nadat Msaka in 2001 was overleden wilden we heel graag een andere Ridgeback. Dat was Jibwa, een reu van dezelfde moeder als Msaka. Ik heb veel met hem geprobeerd; gehoorzaamheid, zweetwerk, apporteren en behendigheid maar het allerliefste was Jibwa gewoon huishond. Hij wou graag mee om een flink eind aan de fiets te sjouwen. We missen deze grote vriendelijke reus.

jibwa

Tica

Tica was een kruising tussen een Labrador en een Staffordshire terriër. Wij kregen haar toen ze 1 jaar was en werden haar derde eigenaar. Jammer genoeg is ze geschopt en geslagen en heeft ze veel narigheid meegemaakt. Dat heeft haar helaas gevormd tot een moeilijke hond met een gebruiksaanwijzing.

De positieve kant is dat ik veel van haar makken heb kunnen leren. Alhoewel ze heel intelligent was, goed was in behendigheid, goed kon apporteren en zweetwerk kon verrichten, is ze nooit ingezet op wedstrijden omdat ze agressief was naar andere honden. Samen met Jibwa en Rimmer gaat het echter heel goed, dus mocht ze bij ons oud worden. In mei 2013 wisten we dat Tica ziek was. Maar ze heeft nog een mooie zomer gehad in 2013. Zelfs Darno heeft ze nog 2 weken kunnen opvoeden…. Wij hebben op 16 augustus 2013 afscheid moeten nemen van Tica.

Msaka

Msaka was onze eerste hond. Een ridgeback reu. Msaka is veel te vroeg overleden op 21 juni 2001.

eerste hond msaka