Eerste onderlinge proef

Jachthondenschool Petra Ritzerfeld

Op 26 mei is er een onderlinge proef georganiseerd. De bedoeling was om iedereen eens kennis te laten maken met deze tak van sport. Wat kan je verwachten op een proevendag, hoe reageert je hond op al die andere honden en al de drukte om hem/haar heen. Kan de voorjager de zenuwen in bedwang houden. Op deze manier weet je precies waaraan je nog  moet werken. Want over 2 maanden starten de echte proeven.

We hadden een schitterend terrein en ook nog schitterend weer. Met 28 deelnemers was het best een grote gebeurtenis. Zonder al mijn helpers had ik dit noooit voor elkaar kunnen krijgen.  Zij offeren een vrije dag op om te keuren, te helpen en mij bij te staan!

Er waren combinaties die met dummies werkten en die in de toekomst aan een diplomadag willen gaan meedoen. Het merendeel van de honden heeft met wild gewerkt, zodat de echte KNJV proeven konden worden nagebootst. Er waren honden van 7 maanden die natuurlijk nog niet klaar waren voor de proef maar misschien wel een proef straks mee willen gaan doen en de ervaring van deze proef goed kunnen gebruiken.

Er waren voorjagers die eigenlijk meer jagen met hun hond, maar toch mee deden aan de proef en dan een B-diploma haalden. Er waren ook een paar voorjagers met ervaring in het lopen van wedstrijden. Zij willen dit jaar graag een A-diploma halen. De dirigeerproef was erg moeilijk in de hoge biezen en met een heel harde wind. Maar ook hier was het opdoen van ervaring met deze proef erg belangrijk.

Het allerbelangrijkste was echter de gezelligheid. Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien. Ook in de mailtjes die ik na de proef, heb gekregen werd gesproken over de fantastische sfeer. De een had blokjes kaas mee de ander worst de ander drop…… Men ondersteunde elkaar als er zenuwen waren. Dat was voor mij leuk om te zien. Op deze manier werd het wachten (net zoals op een echte proef) makkelijker. 

Aan het einde van de dag was er een heuse prijsuitreiking met prachtige prijzen en mooie certificaten. 

Ik wil nogmaals de keurmeesters, helpers het secretariaat bedanken, door jullie was deze prachtige dag mogelijk!